Tuesday, June 21, 2011

Groentesop

Wanneer ek griep het, is hierdie sop 'n wenner. Dit is sag op die seer keel en propvol groente en vitamiene. Daarby is dit ook lekker vinnig om te maak. Die beste is natuurlik dat dit glad nie vet maak nie!

GROENTESOP
BESTANDDELE
2 groot uie, fyngekap
1 knoffelhuisie, fyngekap
2 blikke fyngekapte tamatie (chopped and peeled)
½ rooi soetrissie, fyngekap
5 murgpampoentjies, gerasper
4 groot wortels, gerasper
¼ kool, fyngekap
1 koppie gekerfde groenboontjies
2 blokkies biefaftreksel
500 ml kookwater
Sout
Swartpeper
Origanum
Tiemie

METODE
Gooi al die groente in die pot. Los die biefblokkies in die kookwater op en gooi by. Geur met sout, peper, origanum en tiemie. Ek kook dit dan vir so 1½ uur in my drukpot en maak dit dan fyn met die stick blender. As jy 'n gewone kastrol gebruik, kan jy dit effens langer laat kook.

Wenk: Ek skep die sop in porsiegrootte bakkies en vries dit. Dit ontvries goed en dat het jy sommer vinnig kos wanneer jy nie lekker voel nie.

No comments:

Post a Comment